Leesmeters in de klas

50 liedjes & verhalen bij de Canon van de Nederlandse geschiedenis
De vensters van de canon op de melodieën van bekende meezingers. In het boek staan bij drie van de vensters uitgewerkte lesvoorbeelden voor groep 4 t/m 8. Het formaat is A4, de liedjes zijn gemakkelijk te kopiëren voor de leerlingen, om heerlijk mee te zingen. Kennis blijft hangen door het in een liedje te gieten.

Naast dat de lessen leuk gevonden worden, ondersteunt deze aanpak het vergroten van woordenschat en het automatiseren van de leesvaardigheid.

Some description
Uitgegeven door Levendig Uitgever, met de prachtige teksten van Lisbeth Anker! 

Het boek is nu te bestellen voor € 15,-- (excl. verzendkosten), klik hier om te bestellen (francine@verhalenfabriek.nl)

                  *** MEEZING-CD *** MEEZING-CD *** MEEZING-CD ***

Er is ook een CD met de 25 meest gevraagde liedjes bij de Canonvensters!
Voor € 5,-- zing je met je leerlingen over Annie MG, Karel V, Rembrandt, de Watersnood, Michiel de Ruyter e.v.a..

Het boek mét CD erbij bestellen kan ook, voor € 17,95.

_____________________________________________

 


Wil je kinderen inspireren om te leren vanuit hun eigen motivatie? Hoe ontdek je die motivatie bij jouw leerlingen, en welke doelen stellen jullie voor dit schooljaar?

Nu te bestellen bij Levendig Uitgever voor een prachtige WARME prijsvia deze link!

Inspireren om te leren
Het boek Inspireren in de klas gaat over het gebruik van verhalen op school; om stof te introduceren maar ook over verhalen van de leerlingen zelf! Hoe kun je die gebruiken om een optimaal resultaat te behalen voor jouw leerlingen? Daarnaast bevat het boek veel informatie over soorten verhalen, het vertellen ervan, praktische lesvoorbeelden en tips om verhalen te maken en te zoeken.

Dit boek geeft leerkrachten de tools om te inspireren en te coachen. Zo ben je niet alleen instructeur, maar ook inspirator!

Some description

Jullie boek is mooi, goed en belangrijk. het belang van verhalen hebben jullie veelzijdig uitgewerkt, aangemoedigd en gelegaliseerd. Dat is in deze tijd voor veel kinderen van (levens)belang. daarmee komen ze op verhaal en kunnen ze hun verhaal kwijt. Proficiat met dit mooie resultaat! Lucas (9 jr. vond de vergelijking tussen hem en Michiel de Ruyter treffend (niet graag naar school, maar wel geïnteresseerd in de wereld).
Zijn favoriete verhaaltje is dat van de aanvoerder... ;-)
Marcel van Herpen, Centrum Pedagogisch Tact


Als je het leest, spat het enthousiasme er van af. Het is duidelijk geschreven door iemand die zelf lesgeeft. Geen theoretisch geneuzel, maar praktijkvoorbeelden uit haar klassen. Daar hou ik van!
Je kunt in het boek meer lezen over verhalen vertellen en over het gebruiken van de verhalen van leerlingen in je les. Er zijn aparte hoofdstukken voor verschillende leeftijden (groepen 3-8). Er komen veel inspirerende ideeën en praktische voorbeelden langs. Heel gevarieerd: van Annie M.G. tot Gers Pardoel.
Je merkt dat de schrijfster veel te vertellen heeft (het boek is voor mij een beetje te vol). Maar ach, het enthousiasme en de inspirerende voorbeelden maken dat meer dan goed!
Rudolf Roos, Verhalenverteller

________________________________________
 

 

Wat wil je worden? *SPECIALE AANBIEDING *
Een programma voor leerlingen van groep 6, 7 & 8, waarmee ze leren hun verhaal te formuleren, op te schrijven en te presenteren. Met voor iedere leerling een werkboekje en voor de leerkracht een handleiding, zodat de eigen leerkracht dit programma met de leerlingen kan doen. 

Some description    Some description

Werkboekjes kosten € 5,- per stuk en de lerarenhandleiding is € 15,--.

 

Video

Nieuwsbrief