De leukste methode voor begrijpend lezen!

Wil je kinderen inspireren om te leren vanuit hun eigen motivatie? Hoe ontdek je die motivatie bij jouw leerlingen, en welke doelen stellen jullie voor dit schooljaar?

Nu te bestellen bij Levendig Uitgever voor een prachtige WARME prijs, via deze link!

Inspireren om te leren
Het boek Inspireren in de klas gaat over het gebruik van verhalen op school; om stof te introduceren maar ook over verhalen van de leerlingen zelf! Hoe kun je die gebruiken om een optimaal resultaat te behalen voor jouw leerlingen? Daarnaast bevat het boek veel informatie over soorten verhalen, het vertellen ervan, praktische lesvoorbeelden en tips om verhalen te maken en te zoeken.

Dit boek geeft leerkrachten de tools om te inspireren en te coachen. Zo ben je niet alleen instructeur, maar ook inspirator!

Een recensie van Corine Gorter over ons boek lees je hier. Trots!

Jullie boek is mooi, goed en belangrijk. het belang van verhalen hebben jullie veelzijdig uitgewerkt, aangemoedigd en gelegaliseerd. Dat is in deze tijd voor veel kinderen van (levens)belang. daarmee komen ze op verhaal en kunnen ze hun verhaal kwijt. Proficiat met dit mooie resultaat! Lucas (9 jr. vond de vergelijking tussen hem en Michiel de Ruyter treffend (niet graag naar school, maar wel geïnteresseerd in de wereld).
Zijn favoriete verhaaltje is dat van de aanvoerder... ;-)
Marcel van Herpen, Centrum Pedagogisch Tact


Als je het leest, spat het enthousiasme er van af. Het is duidelijk geschreven door iemand die zelf lesgeeft. Geen theoretisch geneuzel, maar praktijkvoorbeelden uit haar klassen. Daar hou ik van!
Je kunt in het boek meer lezen over verhalen vertellen en over het gebruiken van de verhalen van leerlingen in je les. Er zijn aparte hoofdstukken voor verschillende leeftijden (groepen 3-8). Er komen veel inspirerende ideeën en praktische voorbeelden langs. Heel gevarieerd: van Annie M.G. tot Gers Pardoel.
Je merkt dat de schrijfster veel te vertellen heeft (het boek is voor mij een beetje te vol). Maar ach, het enthousiasme en de inspirerende voorbeelden maken dat meer dan goed!
Rudolf Roos, Verhalenverteller

 

 

Some description

Bij het boek is nu ook een teamdag; een dag of een dagdeel aan de slag met inspireren in de klas.

Door: Verhalenfabriek
Voor: Leerkrachten en onderwijsprofessionals PO

 Wat krijg je tijdens deze bijeenkomst:

1. praktische tips om lezen te integreren in de dagelijkse planning
2. een eenvoudige aanpak om de motivatie en interesses van jouw leerlingen naar boven te halen
3. een simpele methodiek om leerlingen te leren lezen én schrijven op basis van hun eigen motivatie en interesses
4. je leert hoe je lesstof kunt introduceren met een verhaal en waar je deze verhalen kunt vinden
5. je leert hoe je - zonder dat de leerlingen het merken - ongelooflijk veel leesmeters kunt maken (op jaarbasis wel 100 uur extra)
6. tools om vakoverstijgend met taal bezig te zijn, taal in alle vakken aan te bieden
7. concrete opdrachten om dit direct in de klas toe te passen
8. ... en natuurlijk een exemplaar van het boek 'Inspireren in de klas'.

Wat betekent dit voor jouw groep of school? Je versterkt je vaardigheden door je leerlingen werkelijk te zien en hun motivatie en interesses te gebruiken om te leren. Je leert deze drijfveren in te zetten in de dagelijkse praktijk waarmee je de leerlingen helpt om goed en gemotiveerd te lezen en schrijven. Tijdens de cursus krijg je heel veel praktijk- en lesvoorbeelden voor effectief lees- en taalonderwijs en kun je zelf actief aan de slag om er in je groep meteen van te profiteren.

Een studiedag/ochtend/middag voor je team? Bel me even!
Francine 06-5141 3367

 

 

Video

Nieuwsbrief