Van journalist naar meester

Dit jaar bestaat Verhalenfabriek 15 jaar. De komende weken wil ik jullie wat mensen voorstellen die al die jaren met ons hebben gewerkt of nog steeds werken. 

Ik ben er zo trots op dat Tom vanaf 2014 regelmatig voor Verhalenfabriek op pad ging! Hij was de eerste zij-instromer die naast zijn stage meer ervaring wilde opdoen door in te vallen. Op vrijdag 07 maart 2014 ging hij de eerste keer voor Verhalenfabriek invallen bij De Immanuelschool. Hoe leuk is het om een meester te hebben die alles weet van business news? En hij kan ook nog eens gitaar spelen. Wie kan kinderen nu beter voorbereiden op de toekomst? 

Daarom vijf vragen aan Tom:  

Wat deed je voordat je bij Verhalenfabriek kwam invallen? 
Ik werkte als journalist bij de Wereldomroep en BNR Nieuwsradio.

Hoe ben je in contact gekomen met Verhalenfabriek, weet je dat nog? 
Ja zeker, ik liep mijn allereerste Pabo-stage in de klas van jullie dochter Fransje. Ik zag Tim een keer een verhaal vertellen en later jou tijdens het kerstdiner. De kinderen hingen aan jullie lippen. Dat wilde ik ook wel doen. Zo is het begonnen.

En waarom nam je contact op met Verhalenfabriek? 
Volgens mij vroeg Tim (de man van Francine) mij. 

Wat heb je bij Verhalenfabriek gedaan? 
Ik ben bijna twee jaar lang op pad geweest langs uiteenlopende scholen met leuke programma’s vol met verhalen en muziek. Ik heb er veel van geleerd en er vooral heel erg van genoten. Op een enkele uitzondering na waren het allemaal topdagen voor mij en voor de kinderen.

Waar zit je nu? Werk je nog in het onderwijs en hoe ben je hier terechtgekomen?
Ik werk nu alweer voor het vierde jaar op de Linnaeusschool. Daar was ik als invaller nooit geweest. Gewoon ouderwets gesolliciteerd, inclusief proefles aan groep 4. Ik kreeg de vrije hand, dus de keuze voor een woordenschatles was snel gemaakt. De Woudreus van Verhalenfabriek werd een doorslaand succes. En ik direct aangenomen.

stuur door:    deel:    

Video

Nieuwsbrief